Hoe Marketing D’r Bij binnen 6 maanden 1000 leads binnenhaalde met Facebook campagnes

In deze blog willen we een succesverhaal delen waar we erg trots op zijn. Door onze strategische aanpak van Facebook-campagnes hebben we binnen zes maanden maar liefst 1000 leads gegenereerd voor een van onze klanten. Dit succesverhaal laat zien hoe effectief onze methoden zijn en hoe we bedrijven helpen om te groeien.

De uitdaging

Onze klant, een lokale onderneming in de buurt van ‘s-Hertogenbosch, kwam naar ons met een duidelijke behoefte: meer leads genereren op de automatische piloot via social media. Ze hadden geprobeerd om zelf advertenties te plaatsen op Facebook, maar de resultaten waren teleurstellend. Ze wilden meer klanten bereiken en hun dienst breder onder de aandacht brengen, maar wisten niet waar ze moesten beginnen.

Onze aanpak

Bij Marketing D’r Bij geloven we in maatwerk en transparantie. Na een grondige analyse van de doelgroep en de huidige marktpositie van de klant, hebben we een strategisch plan opgesteld dat gericht was op het genereren van kwalitatieve leads via onze Facebook campagne. Hier is hoe we het hebben aangepakt:

1. Doelgroep analyse

We begonnen met een diepgaande analyse van de doelgroep van onze klant. Door gebruik te maken van Facebook’s geavanceerde targetingopties, konden we zeer specifieke segmenten identificeren die waarschijnlijk geïnteresseerd zouden zijn in de dienst van onze klant.

2. Aantrekkelijke advertentie creaties

Onze creatieve experts ontwierpen visueel aantrekkelijke advertenties met sterke call-to-actions. We experimenteerden met verschillende advertentieformaten, waaronder video’s, carrousels en statische beelden, om te zien welke het beste presteerden.

3. Budgetoptimalisatie

We hebben onze campagnes voortdurend geoptimaliseerd om de beste resultaten te behalen tegen de laagste kosten. Dit betekende dat we regelmatig A/B-testen uitvoerden en onze strategie aanpasten op basis van realtime data.

4. Continu monitoren en aanpassen

We monitoren voortdurend de prestaties van de campagnes en maakten aanpassingen waar nodig. Dit omvatte het verfijnen van targetingopties, het aanpassen van advertenties en het optimaliseren van het budget om de kosten per lead te verlagen en het aantal leads te verhogen.

Resultaten

De resultaten spraken voor zich. Binnen zes maanden hebben we 1000 leads gegenereerd voor onze klant, met een gemiddelde kosten per lead van slechts 12 euro. Dit succes leidde niet alleen tot een aanzienlijke toename van potentiële klanten, maar ook tot een aantal nieuwe, langdurige zakelijke relaties voor onze klant.

Onze klant was uiterst tevreden met de resultaten en de transparante manier waarop wij hen ondersteunden gedurende het hele proces. Dankzij onze flexibele en maandelijks opzegbare diensten konden ze vertrouwen op voortdurende ondersteuning zonder vast te zitten aan langdurige contracten.

Wat dit voor jou betekent

Bij Marketing D’r Bij hebben we bewezen dat we effectieve en meetbare resultaten kunnen leveren. Of je nu net begint met online marketing of je huidige strategie wilt verbeteren, wij staan klaar om je te helpen. Onze aanpak is gebaseerd op transparantie, flexibiliteit en resultaatgerichtheid, waardoor je binnen een maand al de eerste nieuwe klanten en/of sollicitanten kunt verwachten.

Benieuwd hoe wij jouw bedrijf kunnen laten groeien? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Conclusie

Ons succesverhaal met Facebook-campagnes is slechts een van de vele manieren waarop we bedrijven helpen om online te groeien. Door onze expertise in social media beheer, social advertising en webdesign, kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw onderneming. Laat ons jou ontzorgen in de online marketing, zodat jij je kunt concentreren op wat je het beste doet.

Scroll naar boven